Diskrimineringsbyrån Gävleborg
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Rådgivning och anmälan

Har du utsatts för diskriminering Gävleborgs län? Vi har tystnadslöfte och erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till dig som upplever dig diskriminerad. Kontakta oss genom att fylla i vårt anmälningsformulär nedan. Du kan också ringa, maila eller skriva ett brev till oss.

Gör en anmälan genom att fylla i anmälningsformuläret. När du fyllt i formuläret skickas dina uppgifter till vår jurist som kontaktar dig inom två arbetsveckor. Om du föredrar att kontakta oss via telefon eller mejl så går det såklart bra. 

När vi fått kontakt utreder vi din diskrimineringsanmälan och bistår med gratis juridisk rådgivning. Vi kan bland annat hjälpa dig med:

  • att driva ditt ärende rättsligt
  • att samverka med facket
  • att upprätta en kontakt mellan dig som upplever dig diskriminerad och den som diskriminerar
  • att lämna in en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen (DO) 

Om det du har upplevt faller utanför diskrimineringslagen, kan vi hjälpa dig att hitta vidare till andra instanser - exempelvis polis eller fackförbund.

Behandling av personuppgifter

​​​​​​​Vi behandlar endast de uppgifter som är nödvändiga för att vi ska kunna bistå med juridisk rådgivning och utredning. Vårt tystnadslöfte innebär att du kan känna dig trygg med att vi inte lämnar någon information vidare, utan ditt godkännande. Och dina personuppgifter raderas när ditt ärende avslutas.