Diskrimineringsbyrån Gävleborg
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Mot diskriminering i Gävleborg!​​​​​​​

Diskrimineringsbyrån Gävleborg är en av 18 antidiskrimineringsbyråer i Sverige som arbetar för att förebygga och motverka diskriminering. Vårt kontor finns i Gävle och vårt upptagningsområde omfattar alla kommuner i Gävleborgs län.

Har du utsatts för diskriminering? Vi har tystnadslöfte och erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till dig som upplever dig diskriminerad. Gör en anmälan genom att fylla i anmälningsformuläret här, så kontaktar vi dig inom två veckor. Du kan känna dig trygg med att vi inte lämnar ut någon information till tredje part utan ditt godkännande.

Behöver ni öka era kunskaper om diskriminering och mänskliga rättigheter? Vi erbjuder dels kostnadsfria informationsföreläsningar för ideella föreningar, samt bokningsbara utbildningar för företag och organisationer. Se våra utbildningar här eller kontakta oss för mer information!

​​​​​​​Vill ni samarbeta med oss? Vi driver även opinion, sprider information och ingår samarbeten med andra. Tillsammans kan vi motverka diskriminering i Gävleborg!​​​​​​​

Styrdokument och huvudman

Vårt arbete styrs av förordning (2002:989) om statligt stöd för verksamhet som förebygger och motverkar diskriminering. Detta innebär att Diskrimineringsbyrån Gävleborg dels erbjuder avgiftsfri rådgivning och information till enskilda indivier, och dels driver opinionsbildning. Vi samarbetar med föreningar och organisationer samt tillhandahåller utbildningar i diskriminering och likabehandling för den som önskar. Om inte vi på Diskrimineringsbyrån Gävleborg har den utbildning som just ni önskar, så kan vi tipsa er vidare till andra byråers metoder, projekt och utbildningskoncept.

Huvudman för Diskrimineringsbyrån Gävleborg är Sensus studieförbund, region Svealand. Vår verksamhet bedrivs med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (Mucf). 

Kontakta oss

Diskrimineringsbyrån Gävleborg
Första Magasinsgatan 3
803 10 Gävle

070-5 783 120 ​​​​​​​
​​​​​​​gavleborg@diskriminering.org

Upplever du dig diskriminerad?

Gör en anmälan till diskrimineringsbyrån Gävleborg genom att fylla i vårt anmälningsformulär. Vi kontaktar dig inom två arbetsveckor. Vi arbetar under tystnadslöfte.​​​​​

Anmäl diskriminering