Utbildningar
Diskrimineringsbyrån Gävleborg
​​​​​​​


​​​​​​​​​​​​​​

Lär mer om diskriminering!


Vill ni öka era kunskaper om diskriminering och mänskliga rättigheter? Kanske behöver ni fördjupa er i diskrimineringslagstiftningen, eller få praktiska verktyg för likabehandling? 

Diskrimineringsbyrån Gävleborg erbjuder dels kostnadsfria informationsföreläsningar för ideella föreningar, samt bokningsbara utbildningar för företag och organisationer. Förutom utbildningskoncepten som du kan läsa mer om nedan, så erbjuder vi anpassade utbildningar och workshops för er verksamhet. Tveka inte att höra av dig för frågor och eventuella kostnadsförslag. 

Kolla även in våra tips på andra antidiskrimineringsbyråers utbildningskoncept!Våra utbildningar:

 •  Diskrimineringslagen & antidiskrimineringsbyrån DG, 45 minuter

  Vad är diskriminering? Vad säger lagen? Vad gör en antidiskrimineringsbyrå? Vi ger en kort introduktion i diskrimineringslagstiftningen och vår verksamhet. 
  Vem kan boka? Ideella föreningar och organisationer inom Gävleborgs län. 
  Pris? Gratis! En informationsinsats per organisation och år kan bokas.

 • Grundutbildning, Diskrimineringslagen, 120 minuter

  Vi kan diskrimineringslagen, kan du? Deltagarna får en introduktion i diskrimineringslagen. Vi förklarar begreppen och går igenom de normer och fördomar i samhället som leder till diskriminering, och vad ni kan göra för att förebygga och motverka detta i er organisation. 
  Vem kan boka? Föreningar, företag och organisationer inom Gävleborgs län. 
  Pris? Kostnaden offereras inför varje enskild utbildningsinsats.

 • Diskrimineringsförbud och aktiva åtgärder i arbetslivet, 120 minuter

  I den här utbildningen förklaras de krav som lagen ställer på dig som arbetsgivare. Vi går igenom Diskrimineringsförbuden vars syfte är att motverka konkreta diskriminerande handlingar i individuella fall. Samt Aktiva åtgärder som ska förebygga diskriminering på arbetsplatsen och främja lika rättigheter och möjligheter på en generell och strukturell nivå. 
  Vem kan boka? Företag och organisationer inom Gävleborgs län. 
  Pris? Kostnaden offereras inför varje enskild utbildningsinsats.
 • Likabehandling och likabehandlingsplaner, 120 minuter

  Hur arbetar man förebyggande? Hur skriver man en handlingsplan? I den här utbildningen går vi igenom regelverket kring likabehandling och skyddet mot diskriminering. Det räcker alltså inte att ta itu med diskrimineringsproblem om de dyker upp, utan arbetsgivaren ska arbeta förebyggande mot diskriminering och för likabehandling! 
  Vem kan boka? Företag och organisationer inom Gävleborgs län. 
  ​​​​​​​Pris? Kostnaden offereras inför varje enskild utbildningsinsats.


Hur bokas en utbildning?


Ni berättar för oss i mejl eller telefon vilken typ av utbildningspaket ni vill ha, och vad ni har för kunskaper sedan tidigare. Utbildningarna genomförs i första hand i Gävleborg, men vi kan såklart se över möjligheterna ifall ni önskar föreläsningar och workshops även utanför länet. Priset bestäms utifrån antal deltagare, tidsåtgång, eventuella resor eller om form eller innehåll behöver specialanpassas för just er verksamhet. Kontakta oss för mer information och bokning: gavleborg@diskriminering.org
Diskrimineringsbyrån Gävleborg


Första Magasinsgatan 5, 2 tr
803 10 Gävle

070-793 09 71
gavleborg@diskriminering.org

Har du blivit orättvist behandlad kan du ha blivit diskriminerad!